Blockchain

Cryptobelangen biedt advies en informatie over cryptocurrencies en blockchain technologie. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Meest gebruikte Cryptovaluta

Hieronder vind je de meest populaire cryptovaluta van dit moment!

Blockchain wat is het?

Blockchain is een digitaal grootboek dat een veilige manier biedt voor het maken en vastleggen van transacties, overeenkomsten en contracten; Alles dat moet worden vastgelegd. Echter uniek is dat in plaats van op één plaats het grootboek bij te houden (zoals het meer traditionele grootboek) wordt de database gedeeld via een netwerk van computers. Dit netwerk kan slechts een handvol gebruikers omvatten of dit netwerk kan duizenden mensen bevatten. Het grootboek is een lange lijst met transacties die sinds het begin van het netwerk hebben plaatsgevonden en met de tijd groter worden.

Hoe gebruik je blockchain?

Blockchain wordt uitgevoerd op gespecialiseerde computersoftware die achter de schermen actief is en automatisch informatie naar de database distribueert wanneer nieuwe transacties worden uitgevoerd. De meeste individuele gebruikers zien geen blockchain-prestaties en deze ogenblikkelijke aard betekent dat er weinig of geen tijd is voor iemand om een transactie te wijzigen voordat deze op het grootboek wordt vastgelegd.

  • Persoon A wil Bitcoins (geld) versturen naar persoon B.
  • De transactie wordt online weergegeven als een blok.
  • Het blok wordt verdeeld over het netwerk.
  • Het netwerk controleert of de transactie geldig is.
  • Het block wordt toegevoegd aan de keten, het wordt afgestemd over het netwerk en maakt een permanent record.
  • Eigendom van Bitcoin ( geld) wordt verplaats naar persoon B 
  • Persoon B heeft de Bitcoins (geld) ontvangen

 

Zolang een transactie dus niet-bevestigd is, is deze in behandeling. Wanneer een transactie wordt bevestigd, wordt deze in steen gezet. Het is niet langer verhandelbaar, het kan niet worden teruggedraaid, het maakt deel uit van een onveranderlijk overzicht van historische transacties: van de zogenaamde blockchain

Online cryptocurrencies kopen?

Is blockchain veilig?

Een blockchain-database bestaat uit blokken en transacties. Blokken bevatten partijen transacties die zijn ‘gehasht’ en gecodeerd. Elk blok bevat de hash van het blok ervoor, dat de twee verbindt en de ketting vormt. Dit proces valideert elk blok, helemaal terug naar het origineel en maakt integraal deel uit van de beveiliging van de database. Wanneer een transactie plaatsvindt, worden de gegevens gecodeerd en wordt een uniek transactienummer van meerdere tekens gegenereerd. In plaats van dat andere gebruikers in de blockchain de exacte details van de transactie kunnen zien, wordt dit aantal als tijdelijke aanduiding in het grootboek vastgelegd. Alle gebruikers van het netwerk kunnen zien dat de transactie heeft plaatsgevonden, maar alleen de partijen die bij de transactie zijn betrokken, kunnen de details ervan bekijken. Dit alles maakt frauduleuze activiteiten gemakkelijker te herkennen. Een externe hacker zou toegang moeten krijgen tot elke computer en op hetzelfde moment, die een kopie van de blockchain-database bevatten om ermee te knoeien wat dus onmogelijk is.

Informatie

Wallets
Exchanges
Wat is Crypto?
Wat is Blockchain?
Wat heb je nodig?

Contactgegevens

Kranestraat 37
5961 GX Horst

info@cryptobelangen.nl
085 130 4964