Crypto

Cryptobelangen biedt advies en informatie over cryptocurrencies en blockchain technologie. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Meest gebruikte Cryptovaluta

Hieronder vind je de meest populaire cryptovaluta van dit moment!

Het onstaan van Cryptocurrency

Satoshi probeerde een digitaal geldsysteem te bouwen zonder een centrale entiteit. Als een peer-to-peer-netwerk voor het delen van bestanden. Deze beslissing werd de geboorte van cryptocurrency. Ze zijn het ontbrekende stuk dat Satoshi digitaal contant geld heeft laten realiseren. De reden waarom is een beetje technisch en complex, maar als je het begrijpt, weet je meer over cryptocurrency dan de meeste mensen. Laten we het zo gemakkelijk mogelijk maken:

Voor het realiseren van digitaal contant geld heeft u een betalingsnetwerk nodig met rekeningen, saldi en transacties. Dat is gemakkelijk te begrijpen. Een groot probleem dat elk betaalnetwerk moet oplossen, is het voorkomen van de zogenaamde dubbele uitgaven: voorkomen dat diezelfde entiteit hetzelfde bedrag tweemaal uitgeeft. Meestal gebeurt dit door een centrale server die de balans bewaart. De transactie is bijna onmiddellijk bekend door het hele netwerk. Maar pas na een bepaalde tijd wordt het bevestigd. Bevestiging is een kritisch concept in cryptocurrency. Je zou kunnen zeggen dat cryptocurrency allemaal over bevestigingen gaan. In een gedecentraliseerd netwerk hebt u deze server niet. U hebt dus elke afzonderlijke entiteit van het netwerk nodig om deze taak uit te voeren. Elke peer in het netwerk moet een lijst met alle transacties hebben om te controleren of toekomstige transacties geldig zijn of een poging om de uitgaven te verdubbelen.

Wat zijn Cryptocurrency? 

Als je alle ruis rond cryptocurrency weghaalt en reduceert tot een eenvoudige definitie, zijn het slechts beperkte items in een database die niemand kan wijzigen zonder aan specifieke voorwaarden te voldoen . Dit lijkt misschien gewoon, maar geloof het of niet: dit is precies hoe je een valuta kunt definiëren.

Neem het geld op uw bankrekening: wat zijn het meer dan vermeldingen in een database die alleen onder specifieke voorwaarden kunnen worden gewijzigd? Je kunt zelfs fysieke munten en bankbiljetten nemen: wat is daar anders aan dan beperkte vermeldingen in een openbare fysieke database die alleen kan worden gewijzigd als je de voorwaarde vergelijkt met het feit dat je de munten en bankbiljetten fysiek bezit? Geld heeft alles te maken met een geverifieerd item in een soort database met accounts, saldi en transacties.

Online cryptocurrencies kopen?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque tempus odio vitae lorem sagittis, eget fringilla massa scelerisque. In diam sapien, mollis quis tincidunt condimentum, elementum vel eros. Maecenas vehicula nibh lacus, ac convallis neque faucibus at. 

Wat zijn Cryptocurrencies?

Een Bitcoin transactie is een bestand dat zegt: “persoon A geeft X Bitcoin aan persoon B” en is ondertekend door de privésleutel van persoon A. Het is standaardcryptografie met openbare sleutels, helemaal niets bijzonders. Na ondertekening wordt een transactie in het netwerk uitgezonden, verzonden van één peer naar elke andere peer. transacties noch accounts zijn verbonden met echte identiteiten. U ontvangt Bitcoins of andere tokens op zogenaamde adressen, die willekeurig ketens van ongeveer 30 tekens zijn. 

Cryptocurrency-fondsen zijn vergrendeld in een cryptografiesysteem met een openbare sleutel. Alleen de eigenaar van die privé-sleutel kan digitale munten verzenden. Sterke cryptografie en de magie van grote aantallen maakt het onmogelijk om dit schema te doorbreken. In principe is een Bitcoin-adres dus nog veiliger dan Fort Knox.

Wanneer cryptocurrencies zoals bijvoorbeeld de Bitcoin worden gebruikt om goederen of services te betalen, wordt elke transactie dus veilig gecodeerd en vastgelegd in een grootboek dat een blockchain wordt genoemd. De blockchain waarborgt de integriteit van een cryptocurrency en elimineert de behoefte aan een centrale beheerder, zoals een schatkist of een centrale bank . Cryptocurrency gebruikers maken rechtstreeks verbinding met elkaar in peer-tot-peer transacties, met een mate van anonimiteit die wordt geboden door het blockchain-grootboek.

Bitcoin

  • Bitcoin is een digitale munteenheid die helemaal decentraal is opgezet, dat betekent dat er geen banken of andere instanties aan te pas komen om Bitcoins uit te wisselen. Het Bitcoin netwerk bestaat geheel uit andere gebruikers die, net als jij, Bitcoins gebruiken. Deze decentrale opzet, gecombineerd met ijzersterke encryptie, maakt Bitcoin een veilige en vrije munteenheid.

  • Als je betaalt met Bitcoins is er geen tussenpersoon, de transactiekosten zijn minimaal of niet bestaand. Er zijn geen lange wachttijden totdat je geld overgemaakt is en Bitcoins zijn ook deelbaar, je kan dus 1 Bitcoin of 1 duizendste Bitcoin overmaken.
  • Bitcoins zijn digitaal geld en je kan ze dus gebruiken net zoals je dat met euro’s of dollars zou doen. Je kan er goederen mee kopen, ze onderling uitwisselen, ze ontvangen in ruil voor een dienst, ermee speculeren of ze weer omruilen voor bijvoorbeeld euro’s of dollars. En dat zijn nog maar een paar van de bijna ontelbare toepassingen.

  • Bitcoins zijn dus deelbaar. Stel je wilt iemand €100,- in Bitcoins sturen dan zou je volgens de Bitcoin waarde ten tijde van dit schrijven (1 BTC = €7.422) het volgende bedrag moeten sturen: 0,01347 BTC. Dit noemen we 1 miljoen driehonderdzevenenveertig Satoshi

Waarden

100 miljoen Satoshi is dus altijd precies 1 Bitcoin. 

1 Satoshi is de kleinste eenheid van Bitcoin. 

Het is vernoemd naar Satoshi Nakamoto. 

Er zijn verschillende tools etc. te vinden op het internet waar je de waarde van de euro kunt berekenen naar de waarde van de Bitcoin.

Informatie

Wallets
Exchanges
Wat is Crypto?
Wat is Blockchain?
Wat heb je nodig?

Contactgegevens

Kranestraat 37
5961 GX Horst

info@cryptobelangen.nl
085 130 4964