Wallets

Cryptobelangen biedt advies en informatie over cryptocurrencies en blockchain technologie. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Meest gebruikte Cryptovaluta

Hieronder vind je de meest populaire cryptovaluta van dit moment!

Bitcoins versturen

Een Bitcoin adres is in principe een eigen bankrekeningnummer (jouw eigen digitale wallet). Je hebt jouw eigen wallet adres en vanuit dit adres kun je Bitcoins versturen naar een ander Bitcoin adres (de ontvanger). Een Bitcoin wallet is niet gekoppeld aan een naam of adres, dus het is niet makkelijk om iemand te vinden via het Bitcoin netwerk. Dit zou een proces vereisen van het traceren van IP adressen. Om deze reden wordt Bitcoin vaak pseudo- anoniem beschouwd. 

Bitcoins zijn dus een soort digitale valuta die wordt gebruikt in een peer-to-peer betalingssysteem. Ze worden gemaakt terwijl gebruikers betalingen voor transactiekosten registreren en controleren. Voordat je een transactie kunt uitvoeren en Bitcoins naar iemand anders kunt sturen, moet je een Bitcoin portemonnee kiezen en instellen en Bitcoins opbouwen door ze van iemand anders te ontvangen of ze te kopen. Er zijn veel verschillende platforms waar je inmiddels Bitcoins kunt kopen maar alvorens hieraan te beginnen is het ook zeer belangrijk naar welke wallet je ze heen stuurt. Er zijn verschillende wallets, van papieren wallet tot cold storage. Het is dan ook uitermate belangrijk om er voor te zorgen dat je ze veilig op kunt slaan. Een Bitcoin-portemonnee werkt vergelijkbaar met een echte portemonnee, je kunt er geld uitgeven en ontvangen (in dit geval is die valuta Bitcoins). Voor het uitvoeren van transacties heeft u uw eigen Bitcoin-portemonnee nodig. Bij een transactie dient u te allen tijde uw en het ontvangstadres goed te controleren ! Indien u niet exact dezelfde cijfers en nummers gebruikt dan het verstuur-, en ontvangstadres dan kan dit niet meer terug worden gedraaid.

Ledger ★★★★★

✔ Meest bekende hardware wallet

Keep your assets safe. Ledger wallets, designed with the highest security standards.

Litebit ★★★★★

✔ Verkozen tot Beste Cryptobroker 2019

 Koop Bitcoin en 50+ andere crypto’s tegen een scherpe prijs.

BTCDirect ★★★★★

✔ Nederlands platform, crypto kopen met iDeal

BTCDirect krijgt een 4,6 uit 5 op basis van 6539 beoordelingen.

Welke Wallets zijn er dan?

Er zijn verschillende opties om uw Bitcoins of andere tokens te bewaren in een wallet:

  • Softwareportefeuilles – deze portemonnee is in feite een digitale portemonnee. Het is handig omdat het Bitcoins op uw apparaat opslaat, wat de bestedings- / ontvangstprocessen vereenvoudigt, maar het nadeel is dat softwareportefeuilles gevoeliger zijn voor hackers. 

 

  • Gehoste wallets – deze digitale portemonnee worden beheerd door een extern bedrijf. Ze bieden dezelfde voordelen als een softwareportefeuille, maar u moet er zeker van zijn dat u het desbetreffende bedrijf van derden en hun platform vertrouwt voordat u een gehoste portemonnee gebruikt. 

 

  • Fysieke portefeuilles – een fysieke portemonnee is in feite een papieren grootboek dat wordt gebruikt om geld veilig offline te houden. Je kunt eenvoudig Bitcoins van anderen ontvangen in je fysieke portemonnee, maar je zult je Bitcoins online moeten importeren in een software of gehoste portemonnee om ze uit te geven. 
  • Opslaan op een ledger wallet. Dit is een veilige manier. Uw wallet is alleen bereikbaar in combinatie met uw ledger. Het verbind je computer via USB en heeft een geïntegreerd OLED scherm om elke transactie te controleren en met een druk op de knop te bevestigen. Dankzij de 24-word seed staan coins veilig offline opgeslagen op jouw Ledger Nano. Met behulp van een 4-8 cijferig pincode zorg je ervoor dat zelfs wanneer iemand het apparaat zou hebben, deze nog niet bij jouw munten komt. 

 

  • Universal wallet – Er zijn inmiddels wallets in de maak die het mogelijk maken om uw Bitcoins en andere tokens in te bewaren, er wordt hier ook gebruik gemaakt van een pincode en 24 word-seed de beheerder heeft een cold storage, dus uw tokens zijn dan veilig opgeslagen. Ook kunt u deze wallet meestal beheren op uw mobiele telefoon.

Online cryptocurrencies kopen?

Informatie

Wallets
Exchanges
Wat is Crypto?
Wat is Blockchain?
Wat heb je nodig?

Contactgegevens

Kranestraat 37
5961 GX Horst

info@cryptobelangen.nl
085 130 4964